Yritys

”Olemme kasvupolulla, koska haluamme olla. Meillä on sisäistä paloa, haluamme mennä eteenpäin.”

VUOKKO YRJÄNÄINEN JA TIMO AALTONEN

Ota yhteyttä

Yritys

”Olemme kasvupolulla, koska haluamme olla. Meillä on sisäistä paloa, haluamme mennä eteenpäin.”

VUOKKO YRJÄNÄINEN JA TIMO AALTONEN

Ota yhteyttä

Riski tuo suuria mahdollisuuksia

Steamecin pääomistajat Vuokko Yrjänäinen ja Timo Aaltonen eivät pelkää haasteita. Mitä isompi kauppa, sitä suurempi mahdollisuus.

Yrityksen hallinnosta ja ostoista vastaava Vuokko Yrjänäinen kertoo, että Steamecista on tullut mielenkiintoinen projektitoimija kotimaan markkinoilla. Jonkin verran on tullut kasvua myös viennistä.

– Olemme kasvupolulla, koska haluamme olla. Meillä on sisäistä paloa, haluamme mennä eteenpäin, myyntiä ja toimituksia operoiva Timo Aaltonen toteaa.

Vuonna 2013 perustetun Steamec Oy:n ydinosaamista ovat räätälöidyt ja pitkälle jatkojalostetut ratkaisut puunjalostus- ja metalliteollisuudelle. Lisäksi yritys on valmistanut muun muassa kranaatinpurkulinjan puolustusvoimille.

Aina ainutlaatuista

Jokainen työ on ollut ainutlaatuinen, kahta samanlaista ei ole Steamecilla vielä tehty. Yrjänäinen painottaa, että ratkaisua lähdetään etsimään aina asiakkaan näkökulmasta.

– Me osaamme kuunnella asiakasta, että mitä hän oikein haluaa. Sen jälkeen kerromme, mitä asiakkaan kannattaisi haluta, että hän saisi parasta, Aaltonen kiteyttää.

– Pystymme antamaan asiakkaalle jotakin heti ensimmäisellä käynnillä. Saamme tuotua lisäarvoa, että tekisimme tämän näin. Toimintamme perustuu teknologiaan ja innovatiivisen ajatteluun sekä pohjalaiseen riskinottoon, hän jatkaa.

Yrjänäinen lisää, että pääsääntöisesti asiakas on tullut vakuuttuneeksi, kunhan on päästy yhteisen neuvottelupöydän ääreen. Suurin haaste onkin tavoittaa potentiaaliset asiakkaat, joille Steamecilla olisi tarjota ratkaisu tuotannon tehostamiseen.

Kasvu-uralla pitää uskaltaa

Steamecin veturit uskovat, että teot puhuvat paremmin kuin sanat. Esimeriksi pari vuotta sitten yritys sai tilauksen, jonka arvo oli 1,3 miljoonaa euroa. Se oli reilusti enemmän kuin yrityksen silloinen liikevaihto.

– Tuo kauppa osoitti kykymme, pystyimme toimittamaan suurtilauksen aikataulussa. Ulkomaille perustetun tehtaan käynnistys olisi myöhästynyt, ellemme olisi onnistuneet. Sen jälkeen olemme tehneet monta uutta projektia tuolle asiakkaalle, Aaltonen kertoo.

Tällä hetkellä Steamec työllistää yli kaksikymmentä henkilöä. Viiden vuoden tavoitteeksi on asetettu, että yritys on liikevaihdoltaan puolet suurempi. Se tarkoittaa myös aika montaa uutta työpaikkaa. Haastavinta Yrjänäisen mukaan on löytää ammattitaitoisia myyjiä, jotka osaavat toimia vaativalla alalla. Myyntineuvottelut kestävät usein pitkään ja isoissa tehdasprojekteissa on neuvottelukumppaneina useita henkilöitä, jotka katsovat asioita eri näkökulmista.

– Meidän pitää pystyä kalliissa hankinnoissa osoittamaan maksuajoilla, kuinka nopeasti kone tienaa itsensä ja montako työntekijää se korvaa, Aaltonen pohtii.

– Unelmien projekti olisi sellainen, että saisimme kerran valmistaa kaksi samanlaista konetta tai laitetta. Silloin voisimme hyödyntää monistamisen etua, kun ei tarvitsisi enää projektin aikana ratkaista kaikkia teknisiä haasteita, Yrjänäinen toteaa.

Kasvua on haettava rohkeasti myös viennistä. Tähän mennessä Steamecilla on ollut mielenkiintoisia avauksia Ruotsissa, joten se on ollut ensimmäinen kohdemaa. Yrjänäinen kertoo, että he osallistuivat syksyllä 2018 Ruotsissa alan messuille.

Kiinnostuitko? Ota meihin yhteyttä